(video) Lucrări cu iz de exploatare ilegală a metalului în buncărul de la Olișcani. Se presupune că se fură fierul din bază

Captură ecran (126)

Cunoscutul buncăr din satul Olănești, care urma să devină o bază militară sovietică, ar fi exploatat de extrageri ilegale de fier. Acest lucru a fost surprins de către președintele partidului Puterea Oamenilor, Ruslan Codreanu, care a făcut un filmuleț de la fața locului.

„Azi, am revenit la Olișcani pentru a-i arăta Ilincuței buncărul impresionat. Sute de galerii turnate din beton de cea mai înaltă calitate. 60 de metri în pământ, nu sunt sigur, dar ce am văzut și data trecută sigur are peste 10 etaje în pământ. Doar că de data aceasta ne-am trezit acolo cu tractoare care tăiau fierul vechi. Niciun panou, nimic descris. Ce anume se face și pentru ce? Distrug și fură. Dar cine se face responsabil? Sunt foarte curios și voi face interpelare pe acest subiect”, a declarat Ruslan Codreanu.

„Din păcate, din ce văd este că se fac lucrări, dar nici nu lucrări, dar probabil că mai mult se fură. Se scoate fierul din beton. Nu știu cine a autorizat lucrările, dar mai mult mă întristează că astfel de lucrări sunt unice în lume. Iar noi în loc să le păstră și să le dezvoltăm ca obiective turistice, să promovăm țara noastră, noi distrugem”, declară Ruslan Codreanu.

Amintim că, odată cu prăbuşirea imperiului sovietic, s-au stopat şi lucrările la şantierul bazei militare din pădurea Olişcanilor, raionul Şoldăneşti, obiect strategic de importanţă unională.

La acel moment, baza, conform unor informaţii, era aproape gata să fie dată în exploatare. Acolo urma să fie dislocat un punct de comandă de rezervă pentru Statul-Major al Direcţiei Sud-Vest al Statului-Major al Forţelor Armate ale Tratatului de la Varşovia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente