(foto) Un prieten te așteaptă – o campanie locală lansată de Ziua internațională a pisicilor pentru a încuraja adopția animalelor fără adăpost

BeFunky-collage (39)

Astăzi, 8 august, este marcată ziua internațională a pisicilor. Cu această ocazie, două tinere din Moldova, Daniela Herța și Ecaterina Luțișina, au dat startul campaniei #UnPrietenTeAșteaptă. Prin aceasta, tinerele își doresc să încurajeze adopția animalelor fără adăpost în Moldova.

„Tare demult doream să organizez așa o campanie, dar mereu nu ajunge timp, puteri, motivație, iată că m-am luat în mâini un pic și împreună cu Ecaterina am organizat așa o fotosesiune și o campanie de promovare a adopției și a comportamentului uman față de animalele fără adăpost”, scrie Daniela într-o postare pe Facebook.

„Vă rog din suflet, adoptați, nu cumpărați! Atâtea suflete chinuite așteaptă salvarea și dragostea voastră”, a mai adăugat tânăra, care a menționat că în fiecare zi în Republica Moldova mor zeci de animale fără adăpost din cauza ignoranței oamenilor, dar mai ales din cauza cruzimii față de patrupezi. „Există multe probleme nerezolvate încă: necesitatea creării unei Legi de Protecție a Animalelor, înăsprirea penalităților față de persoanele ce tratează cu cruzime animalele, e nevoie de campanii masive de sterilizare și de creare a adăposturilor. Dar pe lângă acestea, cu toții putem contribui printr-un comportament mai uman, bun și cu grijă față de cei care nu cuvântă”, spune Daniela.

Campania a generat reacții și în rândul deputaților. „De Ziua Internațională a Pisicii a fost lansată o campanie de adopție a animalelor fără adăpost pe care o susțin plenar. Printre multiplele problemele pe care le avem, până astăzi Moldova așa și nu are o Lege privind Protecția Animalelor, iar atitudinea față de animale continuă a fi lipsită de empatie elementară. Noi vom promova schimbarea cadrului legal, iar tu poți ajuta adoptând una din sutele de animăluțe care își caută o casă”, a menționat deputatul PAS Dan Perciun.

Toți cei care își doresc să adopte un animăluț o pot face AICI.

Foto: Rodion Gavriloi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente