image
Sursa foto: Reuters

Prima plângere depusă împotriva guvernatorului de New York, Andrew Cuomo, după acuzațiile de hărțuire sexuală

Una dintre cele 11 femei citate în ancheta independentă care îl acuză pe guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, de hărţuire sexuală, a depus o plângere împotriva lui. Plângerea deschide calea către o posibilă urmărire judiciară pentru guvernator.

"O plângere a fost depusă ieri (joi - n.r.)", a confirmat vineri pentru o purtătoare de cuvânt a şerifului din comitatul Albany, capitala statului, fără a furniza mai multe detalii, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit mai multor media americane, plângerea a fost depusă de o femeie, desemnată cu apelativul "executive assistant #1" în raport, în fapt o asistentă a echipei sale, care a acuzat mai multe gesturi inadecvate şi indecente de la sfârşitul lui 2019 din partea guvernatorului. Cuomo a respins acuzaţiile.

Această plângere deschide calea către o posibilă urmărire judiciară pentru guvernator, căruia mai mulţi aliaţi democraţi, până la preşedintele Joe Biden, i-au cerut să demisioneze, şi care face de asemenea obiectul unei proceduri în parlamentul statului New York care poate duce la destituirea sa.

Guvernator al statului New York din 2011, reales în 2014 şi 2018, Andrew Cuomo, de 63 de ani, a devenit o vedetă naţională în momentul de vârf al pandemiei de coronavirus din primăvara lui 2020, datorită apariţiilor sale televizate cotidiene, percepute ca raţionale şi liniştitoare în plină criză.

Potrivit raportului difuzat marţi, asistenta care a depus plângere a deplâns "gesturi apropiate şi intime" din partea guvernatorului, pe care îl acuză şi că i-a "atins fesele" de mai multe ori, în timpul unor îmbrăţişări sau a unui selfie, şi de faptul că în noiembrie 2020 "i-a băgat smânaub cămaşă şi i-a atins un sân".

"Nu am atins niciodată pe cineva într-un mod inadecvat şi nu am făcut avansuri sexuale inadecvate", a dat asigurări Andrew Cuomo, într-o declaraţie filmată în biroul său.

Guvernatorul statului New York, politicianul democrat Andrew Cuomo, „a hărţuit sexual mai multe femei”, arată concluziile unei anchete independente demarate de justiţia din Statele Unite, a anunţat marţi Letitia James, procurorul general al acestui stat federal american. Andrew Cuomo a repins acuzațiile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: