image
Sursa foto: Reuters

VIDEO: Imagini apocaliptice pe insula Evia din Grecia; „Oriunde te uiți vezi doar foc, ce mai poate arde?”

Imagini de coșmar surprinse pe insula Evia și postate de pasagerul unui feribot pe rețele sociale arată încă o dată dimensiunea dezastrului cu care se confruntă Grecia.

„Noi suntem în siguranță pe feribot, durerea este uriașă pentru țara noastră. Oriunde te uiți vezi doar foc. Ce mai poate arde?,” este mesajul care însoțește imaginile de groază.

Sunt 154 de focare active acum în Grecia. Doi oameni - un pompier și un voluntar - au murit și alți cel puțin 16 au fost răniți în lupta cu flăcările. Cele mai grave situații sunt în nordul Atenei și pe insula Evia, a doua ca mărime din arhipelag, și unde s-a dat ordin de evacuare în mai multe localități, scrie Digi24.

Din una dintre ele, Limni, 500 de oameni au plecat cu feribotul, deoarece toate drumurile din jur sunt blocate de foc.

Este o misiune aproape imposibilă pentru pompierii care luptă cu incendiile de vegetație. Flăcările înaintează cu repeziciune, ajutate de vânt și vegetația uscată după temperaturile caniculare din ultima perioadă. Mii de oameni au primit ordin să-și părăsească locuințele aflate în nordul capitalei elene, din cauză că incendiile se apropiau rapid. Case, mașini și afaceri au fost mistuite.

Noutăţile partenerilor

comentarii: