Eremei Priseajniuc nu a fost restabilit în funcția de șef al AMDM, în pofida deciziei instanței. Ciocoi explica de ce
Fostul premier interimar, Aureliu Ciocoi, a venit cu unele explicații, după instanța de judecată a dispus anularea hotărârii Guvernului prin care Eremei Priseajniuc a fost eliberat de la șefia AMDM. În opinia oficialului, instanța nu a luat în calcul unele modificări care s-au produs între timp, iar decizia de a fi repus în funcție îi rămâne noului Executiv.
Foto: Fb/Eremei Priseajiuc

„La nivelul guvernului singurul caz care este suficient de vocal este decizia instanței de a-l reconfirma pe Eremei Priseajniuc în funcția de sef al Agenției Medicamentului, dar instanța nu a luat în calcul că între timp s-au schimbat criteriile de numire în această funcție.

Ca să îl repunem în funcția trebuie prin hotărâre de Guvern demisă actuala șefă ori Guvernul aflat în demisie nu se mai convoacă în ședință, respectiv atâta timp cât nu a intrat în exercitarea mandatului Guvernul Gavrilița nu putem satisface această cerință a instanței judecătorești”, a spus Ciocoi, la Moldova în direct.

Potrivit hotărârii Judecătoriei Chișinău, eliberarea lui Eremei Priseajniuc, din funcția de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), este ilegală.

Magistrații Judecătoriei Chișinău au dispus anularea hotărârii Guvernului prin care Priseajniuc a fost eliberat de la șefia AMDM.

„Prin hotărârea instanței s-a constatat că eliberarea este ilegală, respectiv, ținând cont că decizia prevede executarea imediată a hotărârii, urma ca la data de 8 iulie eu să fiu restabilit în funcție. Din motive necunoscute, până la ziua de azi, hotărârea nu este executată și eu nu sunt restabilit în funcție”, a declarat el.

Eremei Priseajniuc a menționat că a venit a doua zi după decizia Judecătoriei Chișinău și s-a prezentat la locul de muncă, însă nu a fost admis în incinta instituției din cauza acțiunilor actualului șef, Silvia Cibotari.

Funcționarul a precizat că l-a informat deja pe prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, dar și Cancelaria de Stat despre hotărârea instanței și i-a adus la cunoștință faptul că, în conformitate cu hotărârea judecătorească, urmează să revină la locul de muncă. Totuși, Guvernul a solicitat ca să fie „tălmăcită” hotărârea prin care să fie dată o explicare cum aceasta urmează a fi îndeplinită.

La 11 noiembrie 2020, Guvernul condus de Ion Chicu a dispus eliberarea lui Eremei Priseajniuc din funcţia de director general al AMDM şi numirea Silviei Cibotari în funcţia respectivă. Hotărârea Guvernului a fost atacată în instanță de către Priseajniuc care a catalogat-o ca fiind ilegală și neîntemeiată, solicitânt anularea acesteia.


Pub