(doc) Certificatul de vaccinare ne scutește de carantină: Vezi noi alerte de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu date actualizate privind accesul cetățenilor din Moldova pe teritoriul altor state, în contextul pandemiei. Astfel, cei care vor să călătorească în România, condițiile rămân la fel. Indiferent din ce zonă vin, sunt obligați să stea în carantină, cu următoarele excepții: pentru cei care dețin un certificat de vaccinare complet și cei care au fost testați pozitiv la Covid în ultimele 180 de zile și au anticorpi. Cei care vin zona verde, inclusiv unde se afla la moment Moldova, pot fi scutiți de carantină, dacă se află pe teritoriul României până la 3 zile și prezintă un test PCR negativ.

Foto: simbol

Cei care vor să meargă în Ucraina, trebuie să cunoască următoarele informații: la frontieră trebuie să prezentanți polița de asigurare medicală care să asigure un eventual tratament pentru Covid și unul din aceste documente:

-rezultatul negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau

- rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau

- certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.

În absența poliței de asigurare și/sau a unui document din cele enumerate, trecerea frontierei de stat pentru intrare sau tranzit va fi refuzată.

Cetățenii Republicii Moldova au dreptul de a intra pe teritoriul Bulgariei la

prezentarea unuia din următoarele documente:

Document care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra Covid-19. Prin schema de vaccinare se are în vedere numărul de doze solicitate pentru vaccinurile Comirnaty/ BNT162b2, Vaxzevria/ AZD1222, AZD1222, COVID-19 VACCINE Moderna / mRNA-1273, Janssen / Ad26.COV2.S, Covishield (ChAdOx1_nCoV-19), SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell) Inactivated (lnCoV), SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell) Inactivated (lnCoV), Sputnik V și o perioadă de cel puțin 14 zile de la ultima doză.

Un certificat digital UE valid care atestă vindecarea (pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat) sau un document similar - un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru Covid-19.

Document care atestă rezultatul negativ la testul molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau cu rezultatul negativ al unui test antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore de la data indicată în document.

Tranzitul pe teritoriul Republicii Bulgaria se efectuează fără restricții.

Pentru mai multe detalii, consultați documentul atașat:



Pub