Atletul Andrian Mardare a ocupat locul șapte la Jocurile Olimpice de la Tokyo în finala probei aruncarea suliței

mardare

Atletul Andrian Mardare a ocupat locul șapte în clasamentul final la proba aruncarea suliței. Elevul lui Valeriu Lungu a înregistrat rezultatul 83,30 metri din a cincea încercare.

82,70 metri. Acest rezultat l-a obținut din a treia încercare.

Acest scor este cel mai bun din această ediție a JO pentru sportivul moldovean. La proba de calificare în finală Andrian Mardare a înregistrat rezultatul de 82,70 metri.

Andrian Mardare s-a născut pe 20 iunie 1995, în satul Nemțeni, raionul Hâncești.

Palmares: bronz la Cupa Europei de aruncări în 2018, argint la Cupa Europei de aruncări în 2019, locul 5 la Universiada Mondială în 2019, campioană balcanică în 2017 și 2019.

Amintim că, la jocurile Olimpice din acest an, Moldova este reprezentată de 20 de sportivi. Sportivii calificați la JO sunt: Zalina Petrivskaya, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Dimitriana Bezede (aruncarea greutății), Lilia Fisikovici (maraton), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea suliței), Anastasia Nichita (lupte feminine), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Denis Vieru, Victor Sterpu (judo), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (canoe), Alexandra Mîrca, Dan Olaru (tir cu arcul), Tatiana Salcuțan, Alexei Sancov (înot), Elena Cîlcic, Marin Robu (haltere), Anna Dulce (tir).

(quiz) Ghicește la care discipline vor evolua sportivii și sportivele din Moldova la JO din Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente