Prioritățile Comisiei protecție socială, sănătate și familie: Majorarea pensiei și stimularea angajării persoanelor cu nevoi speciale

Irina Odobescu
02/08/2021
vremuribunepentru.md

Deputatul PAS, Dan Perciun, a anunţat, luni, care sunt prioritățile Comisiei protecție socială, sănătate și familie al cărei preşedinte a fost desemnat săptămâna trecută. Majorarea pensiei până la 2.000 lei și stimularea angajării persoanelor cu nevoi speciale vor fi principalele sarcini ale Comisiei conduse de Dan Perciun.

„Principalele priorități se vor plia pe angajamentele noastre electorale. Este vorba despre urgentarea procesului de recalculare a pensiei, revizuirea condițiilor de pensionare a persoanele care au îngrijt de persoane cu dizabilități severe, dar și stimularea antreprenoriatului social prin înlesniri fiscale și discriminarea pozitivă a întreprinderilor sociale în procesul de achiziții publice”, a scris Dan Perciun pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul a subliniat că lista de priorităţi urmează să fie definitivată și „orice idei, sugestii, propuneri de ajutor și implicare pe domeniu sunt binevenite”. Pe parcursul lunii august, membrii Comisiei urmează să discute cu reprezentanții diverselor organizații din societatea civilă pentru a consulta aceste priorități, a le completa și extinde.

Printre priorităţile anunţate se regăseşte şi  majorarea pensiei minime și a alocațiilor pentru dizabilitate. La fel, este prevăzută majorarea indemnizațiilor pentru veteranii de război și veteranii acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. 

Comisia își mai propune protejarea persoanelor care au fost lipsite de locuinţă şi bunuri de primă necesitate din cauza unor datorii neînsemnate. Un alt obiectiv ține de majorarea salariului minim în sectorul public până la minimul de existență, pentru persoanele apte de muncă. Totodată, se urmărește majorarea scutirii personale la impozitul pe venit din salariu până  la 32.400 lei pe an. 

Irina Odobescu
02/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii