Companie petrolieră, afiliată democratului Alexandru Pânzari, susţine că este supusă unei campanii de defăimare

Julieta Saviţchi
03/08/2021

Compania Tirex-Petrol, afiliată vicepreşedintelui PDM, Alexandru Pânzari, susţine că a devenit ținta unei campanii de defăimare, care are scopul de a induce în eroare opinia publică despre proprietarii și activitățile desfășurate de întreprindere. Declaraţia a fost lansată în spaţiul public a doua zi după ce Judecătoria Chişinău l-a plasat pe colonelul Pânzari în arest preventiv pentru 30 de zile.

Compania nu oferă detalii în ce constă defăimarea, dar precizează că, „această campanie murdară a fost lansată prin intermediul rețelelor de socializare, iar mai nou, devine evdientă tendința de preluare a accestor materiale de către unele site-uri”.

Compania Tirex-Petrol a făcut şi un apel către jurnaliști „să nu se lase atrași în jocuri murdare, care nu au nimic în comun cu informarea obiectivă a cetățenilor și care urmăresc scopul de a compromite bunul nume al unei companii ce activează în strictă conformitate cu legislația în vigoare”. În aceaşi timp, întreprinderea averrtizează jurnaliştii că, „va monitoriza strict situația prin prisma atacurilor de imagine şi va întreprindere toate acțiunile legale pentru protejarea imaginii companiei”.

la finele anului 2019, întreprinderea Estcon Construct SRL din Ialoveni a cumpărat cu 10 milioane de euro afacerea cu benzinării Tirex Petrol de la compania germană Mabanaft-Moldova GMBh.

Compania Estcon Construct îi are în calitate de fondatori pe Tatiana Ignat , soția lui Alec Ignat, administratorul SA Tirex-Petrol, cu o cotă de 24,24%, şi întreprinderea Truck Petrol, cu pachetul majoritar de 75,75%. SRL Truck Petrol îi are ca fondatori pe Alec Ignat, cu 56% din acțiuni, şi pe Artiom Pânzari, cu 44 la sută din acţiuni. Tirex-Petrol este a patra ca mărime reţea de benzinării din Republica Moldova şi gestionează 80 de staţii de alimentare cu produse petroliere.

Artiom Pânzari este student, iar atunci când a devenit fondator la Tuck Petrol avea cel mult 20 de ani.

Artiom şi Alexandru Pânzari

Sursa: Facebook

Alexandru Pânzari, şef al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) în perioada aflării la guvernare a Partidului Democrat şi ministru al Apărării în Guvernul Chicu, a fost plasat, duminică, în arest preventiv pentru 30 de zile. Colonelul Pânzari este învinuit că l-ar fi ajutat pe Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, să ajungă fictiv agent secret al poliţiei şi să obţină identitate dublă.

Alexandru Pânzari pledează nevinovat.

Julieta Saviţchi
03/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii