Copiii din Republica Moldova nu pot fi imunizaţi anti-Covid. Care este motivul

Julieta Saviţchi
03/08/2021

Copiii din Republica Moldova nu pot fi imunizaţi, deocamdată, anti-Covid din cauza că autorităţile nu dispun de doze suficiente de seruri Pfizer şi Moderna. Acestea sunt singurele vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului pentru minori cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani.

„Organizația Mondilă a Sănătății deja recomandă vaccinarea copiilor de 12-16 ani cu serurile Pfizer și Moderna. Republica Moldova nu a recomandat acest aspect, deoarece încă sunt stocuri insuficiente de aceste vaccinuri, dar odată cu recepționarea acestor 720.000 de doze Pfizer, țara noastră ia în calcul ca în următoarea perioadă să includem și acest aspect”, a declarat într-o conferinţă de presă Veaceslav Guțu, medic epidemiolog la Agenţia Naţională Sănătate Publică (ANSP).

Autorităţile sanitare au anunţat, marţi, că săptămâna viitoare în Republica Moldova urmează să ajungă peste 7 mii de doze Pfizer şi 55 mii de doze AstraZeneca, donate de Letonia și Lituania.

la moment, s-au vaccinat 1.051.038 de moldoveni, dintre care 499.614 cu prima doză. Rata medie a vaccinării constituie 18 la sută.

Julieta Saviţchi
03/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii