Miniștrii Guvernului Gavrilița: Cine va face parte din viitoarea echipă guvernamentală

Irina Odobescu
03/08/2021
Foto: Gavrilita via Facebook

Natalia Gavrilița, premierul desemnat de preşedinta Maia Sandu, a depus, marți, la secretariatul Parlamentului dosarul ce conține componenţa noului Guvern. Executivul care urmează a fi condus de Gavriliţă va avea mai multe ministere noi, fiind propusă şi modificarea structurii viitorului Guvern.

Astfel, în viitorul executiv se vor regăsi Ministerul Culturii, Ministerul Mediului, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care în perioada guvernării Partidului Democrat au fost comasate cu alte ministere.

În componenţa noului Guvern se vor regăsi patru viceprim-miniştri. Pentru funcţiile respective au fost propuse candidaturile lui Nicu Popescu, care va deţine şi funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Spînu care va fi şi ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Vlad Kulminski, responsabil pentru reintegrare, şi Iurie Ţurcanu, responsabil pentru digitalizare.

Celelalte funcţii din Guvernul Nataliei Gavriliţa au fost repartizate în felul următor:

Sergiu Litvinenco - ministru al Justiţiei;

Ala Nemerenco - ministru al Sănătăţii;

Anatoliei Nosatîi - ministru al Apărării;

Ana Revenco - ministru al Afacerilor Interne;

Anatolie Topală - minstru al Educaţiei şi Cercetării;

Sergiu Gaibu - ministru al Economiei;

Dumitru Budianschi - ministru al Finanţelor;

Iuliana Cantaragiu - ministru al Mediului;

Sergiu Prodan - ministru al Culturii;

Marcel Spatari - ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale;

Viorel Gherciu - ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Guvernul Gavriliţă urmează să fie supus procedurii de vot săptămâna curentă. Anterior fruntaşii Partidului Acțiune şi Solidaritate au dat asigurări că până la data de 6 august Republica Moldova va avea un guvern nou.

Irina Odobescu
03/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii