Peter Michalko va conduce Delegația UE în Azerbaidjan

Ilie Gulca
05/08/2021

Șeful Delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, părăsește la sfârșitul lunii august  Republica Moldova în legătură cu încheierea mandarului său la Chișinău. De la 1 septembrie, el va conduce Delegația Uniunii Europene în Azerbaidjan, a anunțat miercuri oficialul pe pagina sa de Facebook.

„Este o mare onoare să fiu numit de Înaltul Reprezentant / Vicepreședintele Josep Borrell în calitate de nou șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Voi părăsi Chișinăul la sfârșitul acestei luni după patru ani de muncă la relațiile UE-Moldova, pentru a-mi începe noul mandat la Baku și pentru a lucra intens pentru cooperarea UE-Azerbaidjan”, a scris Michalko.

El a condus Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova începând cu 2017. În perioada 2007–2011, Michalko s-a aflat în Republica Moldova în calitate de consilier pe probleme politice al reprezentantului special al UE în Republica Moldova.  

Noul șef al Delegației Uniunii Europene la Chișinău va fi de la 1 septembrie diplomatul leton Jānis Mažeiks.

Ilie Gulca
05/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii