„Până la urmă, toți muncim pentru cetățenii Moldovei”. Poziția Partidului Șor față de votarea Guvernului Gavrilița

Irina Odobescu
05/08/2021
Foto: Partidul ȘOR via Facebook

Liderul Partidului Șor, oligarhul fugar Ilan Șor, și-a expus online poziția fracțiunii pe care o prezidează în privința Cabinetului de Miniștri propus de Natalia Gavrilița. Acesta ar urma să fie supus votării, vineri, în Parlament. Șor a accentuat că toți deputații „muncesc pentru cetățenii Moldovei” și chiar dacă miniștrii propuși de Gavrilița „nu sunt cei mai competenți, cel mai probabil fracțiunea îi va vota”. 

„Vreau să eliminăm ambițiile, ura pentru că astăzi suntem obligați să ne unim pentru oameni. Înțeleg că partidul majoritar se află în euforie totală, dar în 30 de ani am văzut că cele mai mari victorii au avut la sfârșit cele mai mari înfrângeri. Joi seară, noi vom decide dacă vom vota sau nu pentru miniștrii din Guvernul Gavrilița. Cel mai probabil, da. Vom vota nu pentru că suntem siguri că este un prim-ministru bun, din păcate, nu putem spune acest lucru nici despre majoritatea candidaților de la ministere. Cabinetul de miniștri propus nu pare a fi deocamdată o echipă unită și competentă”, a spus Ilan Șor într-un live pe pagina sa de Facebook. 

Șor a mai accentuat că fracțiunea pe care o conduce nu și-ar dori o coaliție cu majoritatea paralmentară. Cu toate acestea, ar vota, cel mai probabi, Guvernul Gavrilița pentru că „respectă decizia poporului care a ales să-i dea putere unui partid” ( PAS).

Mai mult, Șor a spus că deputații fracțiunii cu același nume au ajuns în Parlament „ca să muncească pentru oameni”. Ar vota pentru Guvernul Gavrilița oferindu-i încrederea „în avans”. Șor a mai subliniat că majoritatea parlamentară trebuie să respecte toți cetățenii care au ieșit la vot la parlamentarele din 11 iulie 2021. 

Centrul de Investigații Jurnalistice a scris despre candidații de la șefia ministerelor propuși de Gavrilița. Printre cei 16 membri sunt și deputaţi aleşi pe lista Partidului Acţiune şi Solidaritate, foşti membri ai Guvernului condus de Maia Sandu în 2019 și consilieri prezidenţiali. În lista miniștrilor se regăsesc și experți din organizaţii neguvernamentale.

Partidul Șor a ajuns în Parlament după alegerile din 11 iulie 2021 cu șase deputați. 

Irina Odobescu
05/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii