Constantin Starîș a fost ales membru al Biroului permanent al Parlamentului

Irina Odobescu
05/08/2021
Foto: PAS via Facebook

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat unanim, joi, modificarea numerică a Biroului permanent al Parlamentului. În acest sens, opoziția va mai avea un reprezentant. Este vorba de deputatul Blocului Electoral al Comuiștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș. Informația a fost confirmată pentru anticoruptie.md de Vasile Bolea.

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, deputata PAS Olesea Stamate, a comunicat în cadrul unui briefing de presă că numărul deputaților în cadrul Biroului a crescut de la 12 la 13 pentru asigurarea principiului proporționalității reprezentării fracțiunilor parlamentare. 

Centrul de Investigații Jurnalistice a scris în două anchete despre deputații Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Constantin Starîș, jurnalist de profesie, a fost ales deputat pe listele Partidului Comuniștilor. Acesta a fost în Legislativ în perioada noiembrie 2010–noiembrie 2014. Starîș este autorul filmului electoral „Atac asupra Moldovei” unde sunt prezentate violențele din aprilie 2009. El a recunoscut că a montat convorbirile telefonice prezentate în film. 

Precizăm că Biroul permanent al Parlamentului este prezidat de Igor Grosu (PAS), deputații Mihail Popșoi (PAS) și Vlad Batrîncea (BECS) au fost aleși ca vicepreședinți.

Din Biroul permanent mai fac parte reprezentanții PAS: Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea și Dan Perciun. Reprezentanții BECS sunt Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Constantin Starîș. Fracțiunea Partidului Șor are doar un repzentant în Biroul permanent – Denis Ulanov.

Tot joi, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat programul de activitate și acordarea votului de încredere Guvernului. De asemenea, au fost supuse votului listele ministerelor, precum și divizarea unor ministere. 

Irina Odobescu
05/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii