Accentele anticorupţie din programul Guvernului propus de Natalia Gavriliţa: „Acest Guvern nu va fura”

Julieta Saviţchi
06/08/2021

Natalia Gavriliţa, candidata desemnată de preşedinta Maia Sandu, a prezentat, vineri, în Parlament programul de guvernare „Moldova vremurilor bune”. Priorităţile principale anunţate de Natalia Gavriliţa sunt lupta cu corupţia, reforma justişiei şi ridicarea nivelului de trai. Candidată a declarat că prin implementarea programulului propus vor fi realizate promisiunile electorale ale Maiei Sandu şi ale Partidului Acţiune şi Solidaritate.

„Cea mai importantă misiune e să arătăm că un Guvern integru e bun pentru țară, iar Moldova poate reveni în lista statelor decente. Acest Guvern nu va fura, nu va împărți bani publici cu procent, nu va proteja escrocii și bandiții. Vom curăți instituțiile statului de oameni corupți, vom face totul să recuperăm banii din miliard și alte scheme. Vom ținti confiscarea averii corupților și din acei bani vom repara școli, case de cultură și drumuri”, a promis Gavriliţa de la tribuna Parlamentului.

Candidata la funcţia de şef al cabinetului de miniştri a declarat că oamenii sunt foarte supăraţi din cauza furtului miliardului şi a promis că viitoarea guvernare va pune accent pe depistarea şi confiscarea averilor ilegale în folosul statului: „Vom curăța instituțiile de stat de oameni corupți. Vom face tot posibilul să recuperăm banii din miliard și din alte scheme. Vom ținti confiscarea averilor celor corupți, iar cu acești bani vom construi școli, aziluri, case de cultură și drumuri”.

Natalia Gavriliţa a anunţat şi care sunt priorităţile Guvernului pentru primele luni de mandat: gestionarea eficientă a crizei sanitare provocate de pandemia COVID-19, demararea reformei justiției și pachetul anti-corupție, creșterea veniturilor populației și protecția socială a grupurilor vulnerabile, restabilirea finanțării externe.

Natalia Gavriliţa a anunţat de la tribuna Parlamenului mai mute priorităşi penrtru domeniile economic şi social. Printre acestea sunt dezvoltarea capacităților de asimilare a fondurilor pentru dezvoltare Infrastructura subdezvoltată, dezvoltarea infrastructurii, inclusiv două miliarde de lei anual pentru modernizarea economică a satelor, majorarea pensiei minime până la două mii de lei în trimestrul patru al acestui an, compensarea integrală a medicamentelor pentru cei cu pensii minime, creșterea îndemnizațiilor, întreprinderea pașilor pentru integrarea în Uniunea Europeană.

 

Julieta Saviţchi
06/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii