ANI a înaintat legislativului propuneri menite să limpezească aspectele legate de controlul averii funcționarilor

Irina Odobescu
06/08/2021
Foto: ani.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a înaintat, vineri, Parlamentului Republicii Moldova un set de propuneri pentru proiectul de lege privind modificarea cadrului normativ din domeniul integrității. Propunerile vizează cadrul legal privind activitatea instituției și competența inspectorilor de integritate.

„Experții Autorității sunt la dispoziția factorilor de decizie și a autorilor proiectului în scopul de a interveni cu recomandări și precizări la definitivarea acestuia. Avem convingerea deplină că toate comentariile formulate de către ANI vor fi analizate atent și considerate de către autorii proiectului”, se menționează într-un comunicat al Autorității.

Comentariile și propunerile ANI vizează detalii tehnice care urmăresc îmbunătățirea cadrului legal propus de PAS. Prin urmare, se propune înlocuirea unor termeni pentru a limpezi aspectele de control.

De asemenea, anumite modificări concretizează atribuțiile inspectorilor de integritate. Mai mult, ANI subliniază despre necesitatea publicării pe pagina sa oficială a actelor normative pentru creșterea transparenței.

Proiectul de lege este inițiativa legislativă a Partidului Acțiune și Solidaritate. ANI anunță că documentul cu modificările propuse de Autoritate a fost transmis spre informare Președinției Republicii Moldova și instituțiilor internaționale cu sediul la Chișinău.

Irina Odobescu
06/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii