Coronavirus // Republica Moldova extinde numărul țărilor din „zona roșie”, pentru care impune regimul de autoizolare

Crina Dumitriu
07/08/2021

Republica Moldova extinde, de luni, 9 august, numărul țărilor incluse în „zona roșie”, pentru care se impune regimul de carantină la intrare în țară. Persoanele care vin, direct sau n tranzit, din 72 de state ale lumii, vor trebui să stea în regim de autoizolare, timp de 14 zile. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui responsabililor de la minister, la lista existentă anterior, au fost adăugate următoarele țări: Belarus, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Georgia, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Rusia, Spania, Turcia, Statele Unite ale Americii.

Vor fi scutite de regimul de izolare persoanele care prezintă un act confirmativ de prezență a anticorpilor sau certificatul  de vaccinare eliberat cu cel puțin 2 săptămâni de la finalizarea schemei complete de vaccinare.  

Ministerul Sănătății precizează că persoanele pentru care s-a stabilit regim de autoizolare, pot întrerupe acest regim după a 7-a zi dacă efectuează un test PCR Covid-19, iar rezultatul acestuia este negativ.

Crina Dumitriu
07/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii