Fostul prim-ministru român Dacian Cioloș, despre Guvernul de la Chișinău: „Este crucial ca, pe durata acestui mandat, Moldova să se apropie de Europa”

Cornelia Cozonac
07/08/2021

Fostul prim-ministru al României, Dacian Cioloș, actual membru al Parlamentului European din partea USR PLUS, apreciază componența noului Guvern, învestit vineri, la Chișinău, de majoritatea parlamentară pro-prezidențială, și îi promite prim-ministrei Natalia Gavriliță sprijinul Renew Europe, al treilea grup ca mărime din Parlamentul European, și al formațiunii sale.      

„Acest guvern nu va fura”. Aceasta este profesiunea de credință cu care și-a început astăzi mandatul, ca șefă a Guvernului, Natalia Gavrilița. Este o zi mare pentru Republica Moldova. Pentru noi, românii, este de asemenea o zi în care privim cu admirație la vecinii și prietenii noștri. Mobilizarea lor exemplară la alegerile de pe 11 iunie a făcut posibilă formarea acestui guvern cu care pot fi mândri”, spune Cioloș, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Europarlamentarul mai precizeză că  atât Maia Sandu, cât și guvernul condus de Natalia Gavrilița au o sarcină dificilă: aceea de a reforma Republica Moldova astfel încât aceasta să devină din nou o țară primitoare cu propriii cetățeni. „Este crucial ca, pe durata mandatului lor, Moldova să se apropie de Europa. Știu că pot reuși, iar în ceea ce mă privește voi depune toate eforturile pentru a-i sprijini, atât din postura de lider al grupului Renew Europe, cât și din rolul de copreședinte al USR PLUS”.

Dacian Julien Cioloș este un politician român, de profesie inginer horticultor, care a deținut funcția de prim-ministru al României din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017. Anterior, el a ocupat funcția de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în cadrul Comisiei Europene între 2010 și 2014. În ianuarie 2019 a fost ales președinte al Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS). La alegerile europarlamentare  din 2019 reprezentanții partidelor USR și PLUS au participat în alinață și au luat 22,36% din voturi. Dacian Cioloș care a fost primul pe listă a obținut un mandat de eurodeputat. În iunie 2019, acesta a fost ales liderul grupului Renew Europe, al treilea grup ca mărime din Parlamentul European.

Cornelia Cozonac
07/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii