/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO VIDEO/ Salvatorii întăresc digul de protecție a lacului din preajma orașului Comrat, după ce nivelul apei s-a ridicat cu un metru

missing
07 august 2021, ora 16:49

În urma ploilor abundente din ultimele zile a crescut circa un metru nivelul lacului din preajma orașului Comrat din Găgăuzia. Astfel, mai mulți angajași ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) lucrează din primele ore ale dimineții, la fața locului, pentru a preveni revărsarea apei.

Mai exact, salvatorii au monitorizat nivelul apei în lacul de la Comrat și au evaluat starea digului de protecție, iar ulterior au decis să întărească digul de protecție, pentru a preveni revărsarea apei și evita escaladarea unor situații de criză.

„La fața locului lucrează 20 de angajați din cadrul autorităților publice locale cu 8 unități de tehnica specializată”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Totodată, specialiștii Inspectoratului monitorizează nivelul apei din localitatea Dezghingea.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram