/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Fructe, legume sau brânzeturi, toate au fost expuse la un târg al producătorilor autohtoni din Capitală

07 august 2021, ora 20:01

Fructe, legume, brânzeturi sau chiar produse pentru îngrijire. De toate au fost expuse astăzi la un târg al producătorilor autohtoni care s-a desfășurat în capitală. Evenimentul a adunat aproximativ 70 de producători veniți din toate colțurile țării, iar vizitatorii și-au umplut pungile cu bunătăți.

O varietate imensă de produse autohtone au putut fi cumpărate pe această alee din parcul Alunelul din capitală. Vizitatorii au fost mulți și au avut de ales produse precum fructe, legume, dulciuri, cașcavaluri, salamuri și miere, dar și multe altele. 

Petru Șarcov a adus la târg un soi de castraveți care se cultivă preponderent în Asia. Este vorba de castravetele anti-diabetic, Momordica, pe care îl vinde la un preț de până la 10 lei bucata în funcție de gramaj. 

La acest târg am întâlnit-o și pe Zinovia Condrațchi, cea mai în vârstă participantă care a venit să-și vândă cele peste 200 de lumânări din ceară naturală modelate în forme și culori diferite. Pe zi, ea ar putea face în jur de 30 de astfel de lumânări. Cea mai ieftină o vinde cu cinci lei bucata, iar cea mai scumpă poate costa și 160 de lei. 

Iar această participantă la târg a venit cu săpunurile pe care le face singură acasă din diferite uleiuri, unturi vegetale și alte componente. Un săpun de o sută de grame este vândut la preț de 50 de lei. 

Nu au lipsit nici producătorii agricoli. Această doamnă a venit de la Durlești cu mere crescute în nordul Moldovei și vândute astăzi cu 8 lei kilogramul.

La câțiva metri distanță am întâlnit-o și pe Valentina Pogonea-Albuc. Femeia produce diferite tipuri de cașcavaluri din lapte de capră și oi, iar forma acestora o face cu mâinile.

La târg au participat în jur de 70 de producători autohtoni. Evenimentul se va desfășura și mâine până la ora 17:00 în parcul Alunelul din sectorul Buiucani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram