Premierul român transmite felicitări noului Guvern de la Chișinău: „Suntem pregătiți să începem imediat să lucrăm pe întreaga agendă de cooperare bilaterală”

Premierul român, Florin Cîțu, a transmis mult succes noului Guvern al Moldovei care astăzi a primit votul de încredere. Politicianul afirmă că România va sprijini toate eforturile prim-ministrei, Natalia Gavrilița, și a cabinetului de miniștri „îndreptate spre aprofundarea reformelor, consolidarea statului de drept și a parcursului european”.

Foto: Facebook

Mult succes noului Guvern al Republicii Moldova, care a primit, astăzi, votul de învestitură, la Chișinău!

Vom sprijini toate eforturile doamnei prim-ministru Natalia Gavrilița și ale Cabinetului său, îndreptate spre aprofundarea reformelor, consolidarea statului de drept și a parcursului european.
Așa cum am arătat în scrisoarea de felicitare pe care tocmai am semnat-o, astăzi, pentru doamna prim-ministru, suntem pregătiți să începem imediat să lucrăm pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Găsiți în Guvernul României și în mine, personal, un partener angajat deplin în demersurile pentru toate aceste direcții”, a scris acesta, într-o postare pe Facebook.

Republica Moldova are un nou Guvern. Natalia Gavrilița și echipa sa de miniștri au primit votul de încredere din partea majorității parlamentare. Partidul Șor și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu au votat.

Prim-ministra Natalia Gavrilița promite, în numele Cabinetului de miniștri proaspăt învestit astăzi, că toți membrii noului Guvern vor „munci cu abnegație și fermitate pentru a curăți instituțiile statului de hoți și corupți și pentru a le face să lucreze în interesul cetățenilor”. Totodată, aceasta a mulțumit președintei Maia Sandu și fracțiunii PAS din Parlament pentru susținerea oferită. Declarațiile au fost făcute după depunerea jurământului în fața șefei statului.


Pub