„Caravana alăptării” 2021 începe cu primul eveniment, la Criuleni

Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății, alături de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) lansează o nouă ediție a campaniei „Caravana alăptării” – o serie de instruiri, discuții publice și acțiuni în comunitate pentru a informa despre beneficiile și necesitatea alăptării exclusive la sân a copiilor în primele 6 luni de viață.

Foto: Fb/World Health Organization in Moldova

Seminarele de instruire și atelierele de lucru se vor desfășura în perioada 9-20 august 2021 în instituțiile medicale din 6 raioane ale țării: Criuleni, Fălești, Strășeni, Cimișlia, Drochia și Vulcănești.

Anul acesta campania se va desfășura cu mesajul „Protejați alăptarea. E o responsabilitate comună!”.

Evenimentul este dedicat viitoarelor mămici și tinerilor părinți cu copii mici.

În cadrul primului eveniment va fi organizată o lecție publică interactivă în care participanții vor afla de la specialiștii invitați despre avantajele alimentației cu laptele matern, vor participa la ateliere unde vor fi instruiți despre modalitățile corecte de alăptare și vor primi recomandări utile. Totodată, va avea loc și o discuție deschisă la subiectul „Vaccinarea femeilor gravide și a celor care alăptează”.

Campania se desfășoară în contextul Săptămânii Mondiale a Alăptării (SMA), care are loc anual în perioada 1-7 august, în peste 175 de țări ale l


Pub