Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Poliția anunță că patru…

FOTO Poliția anunță că patru cetățeni moldoveni „deosebit de periculoși” au evadat dintr-un izolator de detenție din Rusia

Foto: TASS

Poliția R. Moldova anunță vineri, 6 august, că „cinci infractori deosebit de periculoși” au evadat dintr-un Izolator de Detenție Provizorie, din orașul Istra, Federația Rusă. 4 dintre ei sunt moldoveni.

Potrivit oamenilor legii, infractorii au evadat din izolator vineri dimineață, în jurul orei 04:00.

„Ofițerii de investigație s-au autosesizat, fiind orientate toate subdiviziunile Poliției Naționale pentru reținerea acestora, în momentul posibilei reveniri în țară”, se arată într-o notă informativă.

Foto: Poliția R. Moldova

Parchetul de lângă Moscova a raportat că infractorii nu erau înarmați și nimeni nu a fost rănit în timpul evadării lor, scrie agenția de presă TASS.

Potrivit sursei citate, ofițerii de poliție i-ar fi ajutat pe deținuți să evadeze, iar autoritățile nu exclud faptul că infractorii au reușit să spargă tava pentru alimente din celulă și să deschidă încuietoarea, după care au fugit prin ușa din spate.

Pe marginea acestui caz au fost inițiate două dosare penale – cu privire la evadare (articolul 313 din Codul penal al Federației Ruse) și abuzul în funcție de către ofițerii de poliție (clauza partea 3 a articolului 286 din Codul penal al Federația Rusă).

Ultima evadare de acest fel a avut loc în Rusia pe 23 septembrie 2020, atunci când șase infractori au evadat dintr-o colonie din Daghestan după ce au executat pedepse pentru trafic de droguri, crimă și furt de arme. În cursul anului au săpat un tunel de 50 m lungime și până la 2 m diametru. Ulterior, fugarii au fost reținuți pe 30 septembrie pe teritoriul Republicii Kalmykia.