Principală  —  IMPORTANTE   —   Liderul PACE, anunțat în căutare…

Liderul PACE, anunțat în căutare în dosarul „verde de briliant”, confirmă că se află în Londra: „Aici îmi desfășor la moment activitatea profesională”

Liderul Partidului Politic „Acasă Construim Europa” (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare în dosarul „verde de briliant”, confirmă că se află în Londra, menționând că la moment își desfășoară „activitatea profesională în compania internațională” unde activează „de peste 2 ani”. Reacția lui Cavcaliuc vine după ce acesta a fost surprins plimbându-se prin Londra de către un moldovean stabilit acolo.

„Da, confirm că sunt în Londra, aici îmi desfășor la moment activitatea profesională în compania internațională unde activez de peste 2 ani. Despre acest lucru am informat oficial organele din R. Moldova. Am planificate mai multe deplasări legate de activitatea profesională și în alte țări ale lumii și, despre acest lucru, am informat anterior. Rog, să-mi fie respectat dreptul la viața privată și prezumția nevinovăției lăsând la o parte jocurile politice și insinuările”, a spus Cavcaliuc într-o postare pe Facebook.

Gheorghe Cavcaliuc a fost surprins plimbându-se prin Londra. Acesta a fost filmat de un moldovean stabilit acolo, care a trimis imaginile jurnaliștilor de la Jurnal TV.

Pe 20 iulie, patru membri ai PACE au fost trimiși în judecată, iar președintele formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, a fost anunțat în căutare, în dosarul „verde de briliant”, anunța Procuratura Generală (PG).

„Nu m-am eschivat și nu mă eschivez, chiar în aceste momente sunt cu familia în drum spre casă. Am cerut recuzarea procurorilor cu care sunt în conflict de interese și care nu-mi garantează un proces echitabil”, a scris într-o postare pe Facebook Gheorghe Cavcaliuc, după ce PG l-a anunțat în căutare.

Potrivit PG, Cavcaliuc nu s-a prezentat pe 16 iulie, la Procuratura raionului Sângerei, fiind citat repetat pentru a fi pus sub învinuire, avocații acestuia invocând că el este în concediu. Astfel, a fost dispusă reținerea președintelui PACE pentru prezentarea învinuirii în dosarul „verde de briliant”.

Liderul PACE este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Pe 6 aprilie curent, mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, acesta având nevoie de îngrijiri medicale.