15:46:41 28.03.2024
Stiri

IGSU anunță MOTIVUL deconectării energiei electrice din Parlament și declanșării alarmei antiincendiu, în momentul în care deputații se pregăteau să voteze noul Guvern: Un cuptor cu microunde

Actualitate 06.08.2021 16:28 Vizualizări1505 Autor: Ziarul National
IGSU anunță MOTIVUL deconectării energiei electrice din Parlament și declanșării alarmei antiincendiu, în momentul în care deputații se pregăteau să voteze noul Guvern: Un cuptor cu microunde


Parlamentul de la Chișinău a rămas astăzi fără curent electric, înaintea acordării voului de încredere pentru Guvernul Gavrilița, imediat declanșându-se o alarmă sonoră.

Deputații și-au luat o pauză și au revenit în ședință peste aproximativ jumătate de oră.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că angajații săi au verificat încăperile Parlamentului, după declanșarea alarmei sistemului de detecție și semnalizare a incendiului, instalată în clădirea Legislativului.

„Angajații Direcției asigurarea securității antiincendiare la obiective de importanță strategică a IGSU, care activează non-stop în cadrul Parlamentului, au verificat imediat încăperile și au stabilit că alarma s-a declanșat din cauza fumului de la un cuptor cu microunde, care se afla într-o bucătărie cu suprafață de șase metri pătrați de la etajul unu”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Mai exact, s-au ars niște produse alimentare puse în cuptor, iar fumul degajat a declanșat sistemul antiincendiu din clădirea Parlamentului.

În urma incidentului nu s-a produs niciun incendiu și nicio persoană nu a avut de suferit.

Singura consecință a fost întreruperea ședinței extraordinare a Parlamentului, în cadrul căreia a fost votat noul Guvern al R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md