(video) Imaginea zilei: Mii de maşini, puse la uscat după recentele inundații dintr-o provincie chineză

Imagini virale circulă în spaţiul online în ultimele ore, unele care arată o parcare uriaşă cu miii şi mii de mașini murdare. Se presupune că în acest fel au fost adunate şi puse la uscat cele avariate şi “înecate” după inundațiile recente din Zhengzhou – capitala provinciei chineze Henan.

La rândul său, South China Morning Post publică un videoclip care arată că, chiar și dealerii mărcilor premium sunt angajați în uscarea mașinilor.

În parcarea din imagini sunt doar câteva mii dintr-un total de peste 400.000 de autovehicule afectate. Presa locală menţionează că majoritatea vor fi vândute la licitaţii.

Iar într-o filmare realizată cu drona poate fi observat unul dintre centrele auto locale care vinde maşini premium. Sigla Mercedes-Benz este clar vizibilă pe acoperișul clădirii, care a fost, de asemenea, transformată într-o parcare.

Zeci de mașini de lângă showroom stau cu ușile deschise, iar pe acoperișul său, din câte se pare, au fost ridicate mai multe noi, încă nevândute, astfel fiind salvate de ape.

https://www.youtube.com/watch?v=UV-ojzhLWgg

Inundațiile din provincia Henan de la sfârșitul lunii iulie au fost provocate de precipitații fără precedent, anterior o asemenea cantitate nemaifiind înregistrată vreodată.

Cel mai mult a avut de suferit în urma intemperiilor capitala provinciei Zhengzhou. Conform ultimelor informaţii, aproximativ 300 de oameni şi-au pierdut viaţa.

https://www.youtube.com/watch?v=b6rNJzoSGjk
https://www.youtube.com/watch?v=L_VB8LzLn7E

Vezi şi: (galerie foto) Ce se întâmplă cu automobilele pe care producătorii nu pot să le vândă

Cmentariile sunt închise