fbpx

Carp sesizează PG: Cere examinarea secvenței video cu pretinsa întâlnire dintre Șor și Sandu

Parlamentarul PAS Lilian Carp a sesizat Procuratura Generală în privința materialului video în care ar apărea șefa statului, Maia Sandu, și Ilan Șor. Carp cere procurorilor să acționeze pentru a elucida circumstanțele în care a fost creată secvența video și dacă aceasta a avut drept scop „perturbarea” campaniei electorale pentru alegerile din 11 iulie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În sesizare, Carp a cerut PG să se autosesizeze și să întreprindă toate acțiunile ce impun conform legislației, pentru examinarea și investigarea informațiilor apărute în spațiul public cu privire la pretinsele infracțiuni.

Totodată, procurorii li se cere să examineze acțiunile Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)  și care au fost măsurile întreprinse în privința tuturor încălcărilor de lege ca urmare a operațiunii speciale de comun cu SIS ce vizează o presupusă grupare de troli ce ar avea tangențe cu Veaceslav Platon.

Citește și: Lovitura ratată a lui Veaceslav Platon pentru șefa statului. Imagini false cu o pretinsă corupere a Maiei Sandu de către Ilan Șor

Amintim că, la 4 august curent, Jurnal TV a publicat un video care relevă o pretinsă discuție dintre Maia Sandu și Ilan Șor, care ar fi fost făcut la comanda lui Veaceslav Platon.

Mai târziu, Șor a afirmat că „este un fals făcut neprofesionist”.

Iar Platon a afirmat că va acționa în judecată Jurnal TV. În timp ce instituția prezidențială a afirmat că sunt necesare reglementări legislative pentru combaterea falsurilor.

Articole asemănătoare

Back to top button