/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Grădinițele se pregătesc de noul an. Municipalitatea a alocat 26 de mln de lei pentru reparații

06 august 2021, ora 21:53

În instituțiile de învățământ, luna august nu este doar despre concedii, dar, de regulă, despre multă muncă, renovări și miros de vopsea. În grădinițele din Capitală, 88 la număr, au început deja reparațiile anuale, care trebuie să fie finisate în câteva săptămâni. În bugetul Primăriei, pentru astfel de lucrări, au fost prevăzute în jur de 26 de milioane de lei, bani din care se repară acoperișuri, săli de sport și alte încăperi, care și-au așteptat rândul ani în șir. Chiar și așa, responsabilii spun că sunt nevoiți să apeleze și la ajutorul asociațiilor de părinți, întrucât resurse financiare pentru toate necesitățile nu ajung.  

În această grădiniță din sectorul Buiucani al Capitalei, de dimineață și până seara, nu este loc de liniște. A rămas puțin timp, până copiii vor reveni în regim normal, în grupe, așa că responsabilii se străduiesc să grăbească procesul de reparație, care este foarte voluminos în acest an.

Întrucât, în acest an, pentru lucrările de renovare din instituția dată, a fost alocată cea mai mare sumă de bani de până acum, aproape 480 de mii de lei, directoarea spune că încearcă să rezolve o problemă mai veche a grădiniței – acumularea în subsol a apei, după fiecare ploaie. Totodată, este reparat acoperișul, sala de ocupație pentru o grupă de copii, holurile, cabinetul metodic, dar și alte încăperi. Este mult de lucru și la renovarea sălii de festivități.

Iar la această grădiniță din sectorul Râșcani al capitalei, în acest an, sa pus accent pe eficiența energetică și termică. Aici, este modernizat sistemul de încălzire, iluminarea, sunt schimbate geamurile și ușile. Lucrările sunt pe sfârșite, așa că deja e vizibil că instituția s-a schimbat la față.

Potrivit datelor prezentate de Direcția municipală a Educației, lucrări de reparație au loc în acest an în 115 instituții de învățământ, fiind alocat în acest scop un buget de peste 129 de milioane de lei. Din acestea, 88 sunt grădinițe, iar pentru ele au fost prevăzute 26 de milioane de lei, susțin responsabilii de la Primărie. Practic, o jumătate din lucrările programate au fost deja finalizate. Mai mult, au fost alocate 23,5 milioane lei și pentru renovarea a trei instituții de educație timpurie, care urmează a fi redeschise în sectoarele Buiucani și Râșcani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram