‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePrezența produselor autohtone în supermarketuri, vânzarea terenurilor și subvenționarea agriculturii - ce spune noul...

Prezența produselor autohtone în supermarketuri, vânzarea terenurilor și subvenționarea agriculturii – ce spune noul Guvern

‹ adv ›
‹ adv ›

În cadrul Ședinței Parlamentului Republicii Moldova din 6 august 2021, au fost abordate mai multe subiecte cu impact asupra agriculturii autohtone.

Ce ține de raportul plasării pe rafturile supermarketurilor a produselor autohtone, Natalia Gavriliță, candidată la funcția de premier al Republicii Moldova, a precizat că vor fi realizate unele modificări, astfel încât să nu fie afectate relațiile cu partenerii externi, cum ar fi țările UE cu care a fost semnat Acordul de Liber Schimb, cât și să fie prioritizați producătorii autohtoni.

„Trebuie să intervenim și să facem legi eficiente și calitative, care să nu fie necesar de a fi reexaminate de câteva ori, cum ar fi exemplul cu legea combustibilului. Vom adopta prevederi care să ajute producătorii, dar care să nu aibă impact negativ”, explică Natalia Gavriliță.

Ce ține de suvenționarea agriculturii și îmbunătățirea condițiilor de asigurare a culturilor, Viorel Gherciu, candidat la funcția de ministru al agriculturii, a specificat următoarele:

„În programul propus este specificat faptul că este absolut necesar de a majora fondul de subvenționare, de a-l adapta necesităților agricultorilor, iar acest lucru se va face în viitorul apropiat.

Ceea ce ține de securitatea alimentară, acest punct este abordat prin aceea că va fi oferită mai multă atenție atragerii investițiilor, în special reabilitarea sistemelor de irigare, care au o menire directă de a asigura productivitatea și rentabilitatea culturilor agricole. De asemenea, cred că un șir de alte măsuri vor fi consultate cu agricultorii, cu asociațiile de profil și va fi prezentat un plan mai detaliat în viitorul apropiat”.

Ce ține de vânzarea terenurilor agricole străinilor, Natalia Gavriliță a specificat că nou Guvern nu susține vânzarea terenurilor agricole către străini.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii