image
Sursa foto: agora.md

Maia Sandu, întrebată despre ce se întâmplă acum cu Vila de la Condrița: „Nimeni nu mai împușcă porcii și căprioarele”

Șefa statului, Maia Sandu, afirmă că și în continuare nu se va folosi de Vila prezidențială de la Condrița pentru a reduce cheltuielile de întreținere. Sandu spune că deși până acum nu a locuit acolo, cheltuielile s-au redus, însă nu suficient de mult.

Maia Sandu a dat asigurări că la moment la vila prezidențială nu se împușcă în animale, așa cum se făcea pe vremea când Igor Dodon era la cârma statului.

„Ce am promis eu este să nu creștem cheltuielile pentru întreținerea ei și prin faptul că eu nu stau acolo am reușit să reducem cheltuielile, dar nu suficient. Încercăm să vedem unde se poate de redus. Acolo este un fel de rezervația, mă refer la pădurea de acolo, acum nimeni nu mai împușcă porcii săbatici și căprioarele. O să vedem cu colegii dacă acolo se pot face anumite evenimente, care să nu deranjeze natura. Dar n-a fost prioritatea mea în această perioadă”, a declarat Maia Sandu la Jurnal TV.

Președinta mai spune că pe parcurs a descoperit anumite cheltuieli nejustificate făcute de fosta conducere a țării.

„Se cheltuie niște bani, trebuie corectate anumite lucruri. Am descoperit tot felul de articole, de cheltuieli, total nejustificate din anii precedenți. Abuzuri din partea celui care a locuit acolo. A cosumat lucruri care nu trebuia să le consume din contul statului”, a subliniat Maia Sandu.

Emisiunea poate fi văzută aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: