În ajutor Turciei: Cinci elicoptere au fost transmise de către Moldova pentru operațiunea de stingere a incendiilor devastatoare

O companie din Republica Moldova a trimis cinci elicoptere în Turcia pentru a participa la operațiunea de stingere a incendiilor din regiunea de sud a țării. Anunțul a fost făcut de ambasada Republicii Moldova în Turcia.

Foto:

Președintele companiei a comunicat ambasadorului Dmitri Croitor a avut o discuție telefonic și a comunicat că, echipajele de zbor, din care fac parte cetățeni Republicii Moldova, sunt în siguranță.

„La rândul său, Ambasadorul a adus aprecieri acțiunilor de susținere din partea companiei din Republica Moldova, în aceste clipe de grea încercare pentru poporul turc, remarcând că, astfel de acțiuni contribuie la solidificarea parteneriatului strategic dintre ambele state”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice.

Totodată, Ambasada informează că a purtat discuții cu Consulii Onorifici ai RM în Antalya, Alanya și Marmaris, care sunt gata să acorde asistență cetățenilor moldoveni, în caz de necesitate.


Pub