Renato Usatîi renunță la ideea de a demisiona? „Все мы хоть раз обжигались — Падали, но поднимались!”

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, pare să fi renunțat la decizia de a demisiona din funcție. Cel puțin așa reiese dintr-o postare pe care acesta a făcut-o pe pagina sa de Facebook, la aproape o lună după înfrângerea suportată în alegerile parlamentare.

Foto: Facebook/ Renato Usatîi

Renato Usatîi a postat ieri o poză pe pagina sa de Facebook, în care anunță că a revenit acasă, dar și dă de înțeles că i-a trecut supărarea de după alegerile parlamentare anticipate, din 11 iulie, în urma cărora nu a acces în Parlament.

„Sunt acasă. Все мы хоть раз обжигались — Падали, но поднимались!”, a scris Renato Usatîi.

Primarul de Bălți nu ne-a răspuns la telefon, deocamdată, pentru a ne spune dacă pleacă sau nu din funcție, așa cum declarase anterior.

Renato Usatîi și-a anunțat demisia, după rezultatele scrutinuluiparlamentar din 11 iulie. Într-un live pe Facebook, Usatîi a declarat că votul cetățenilor a demonstrat că orașul Bălți „nu vrea un gospodar, ci un politician”, motiv pentru care pleacă în concediu, iar la revenire va demisiona din funcție ca să ofere bălțenilor „posibilitatea să-și aleagă un alt conducător”.

Blocul socialiștilor și comuniștilor a câștigat în orașul condus de primarul de Renato Usatîi. Astfel, 17692 de bălțeni au votat pentru BECS. Partidul Acțiune și Solidaritate a fost votat de 12040 de alegători, iar Blocul electoral „Renato Usatîi” a primit 9994 de voturi.

Usatîi a fost primar la Bălți timp de două mandate. Prima dată a fost ales în 2015, iar al doilea mandat l-a câștigat în 2019.


Pub