(video) Au jucat „Hora din străbuni”, la Vaslui: Vezi unde poți urmări live prestația Baletului Național JOC, revenit la Chișinău

După o pauză considerabilă din cauza situației pandemice, Baletul Național JOC a participat la cea de a 7-a ediție a Festivalului Internațional de folclor „Hora din străbuni”, organizat la Vaslui.

Foto:

Artiștii de balet și orchestră au încântat sufletele a peste 8000 de spectatori, publicul român fiind din nou impresionat de profesionalismul dansatorilor.

Colectivul legendar al Moldovei condus de Prim Maestru de Balet, Evghenii Sandul și Prim Dirijorul, Marin Gheras a dat dovadă de măiestrie prin muzica, dansul și obiceiurile poporului nostru.


„La momentul actual, conducerea ansamblului, în frunte cu doamna Aliona Strîmbeanu, este focusată pe consolidarea baletului și orchestrei, precum și pe restabilirea suitei coregrafice „JOC”. Totodată se duc tratativele pentru marele turneu în România, astfel încât după stabilizarea situației epidemice să revină pe scenele Uniunii Europene”, arată comunicatul de presă.

Baletul Național JOC va evolua pe scena de la Chișinău, la data de 17 august, cu un spectacol muzical de excepție „Hai soră, hai frate”, alături de Geta Burlacu, la Teatrul Verde.



Pub