Reacția Maiei Sandu la filmulețul trucat: Nu am vorbit niciodată cu Șor
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat înregistrarea trucată în care aceasta apare alături de Ilan Șor, liderul Partidului Politic Șor și care ar aparține omului de afaceri, Veaceslav Platon, obținut de ofițerii SIS, în urma unor percheziții. Maia Sandu a declarat că imaginile video sunt niște falsuri și niciodată nu a vorbit cu Ilan Șor, iar despre acest caz a aflat aseară. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.
Foto: Captură de ecran

„Din păcate aceste metode de a minți oamenii se complică, deci evoluează în sensul negativ, pentru că acesta este un fals profund, intenția este să prezinte un fals cât mai aproape de adevăr așa încât oamenilor să le fie greu să facă diferența dintre adevăr și minciună și iată tehnologiile noi pe lângă multiplele beneficii pe care le ne oferă mai vin și cu anumite riscuri. 

Pornind de la rezultatele alegerilor prezidențiale și parlamentare vedem că în R. Moldova există totuși un anumit grad de imunitate cetățenilor la aceste falsuri, deci oamenii au trecut prin atâtea falsuri că deja au început să deosebească mai bine adevărul de minciună, dar data viitoare s-ar putea ca această încliere de imagine a unui om de altă persoană să fie făcută mai profesionist și să ducă în eroare mult mai multă lume. Eu cred că, noi avem nevoie de o legislație mai dură cu lupta împotriva falsurilor, oamenii nu trebuie să fie mințiți, trebuie să se lupte cu falsurile și de la televiziuni, dar și cu falsurile de pe internet pentru că acestea au o viteză de răspândire foarte rapidă, statul trebuie să întreprindă măsuri în acest caz. Eu sunt în proces de judecată cu Șor și procesul durează deja de 4 ani. Asta este justiția. O să văd ce o să fac și în cazul acesta. Nu am așteptări mari de la justiție. Nu am vorbit niciodată cu Șor. Nu am vorbit niciodată cu Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu. 

Liderul Partidului Șor Ilan Șor și o clonă a președintei Maia Sandu apar într-o înregistrare trucată care ar fi fost găsită în laptopul care ar aparține omului de afaceri, Veaceslav Platon, obținut de ofițerii SIS, în urma unor percheziții. Jurnal TV a intrat în posesia imaginilor și le-a făcut publice în această seară.

Președinția a venit cu o reacție la înregistrarea trucată cu Ilan Șor și clona Maiei Sandu, care a apărut în spațiul public ieri. „Este un pericol pentru societate și este nevoie de implicarea statului”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Sorina Ștefîrță, purtătoarea de cuvânt a președintei Maia Sandu.

La rândul său, liderul Partidului Șor susține că imaginile sunt un fake și o făcătură de prost gust. „Această tâmpenie, falsitate idioată scoate la iveală faptul că oponenții noștri sunt oameni cu defecte, fără onoare și conștiință”, a scris Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a venit cu un comentariu referitor la înregistrarea trucată în care apare liderul Partidului Șor Ilan Șor și o clonă a Președintei Maia Sandu. Referitor la informațiile că aceasta ar fi fost găsită în laptopul care ar aparține omului de afaceri, Veaceslav Platon, obținut de ofițerii SIS, în urma unor percheziții, PCCOCS declară că „în cadrul percheziției la fața locului NU au fost ridicate calculatoare, ci doar două telefoane mobile”.



Pub