Am scos Moldova.org afară. Vizitează expoziția dedicată taților în centrul Chișinăului

Ce înseamnă să fii un tată bun? Cum să reacționezi când medicii îți pun pentru prima dată în brațe copilul nou-născut? Ce faci ca să le fii mereu aproape și cum le devii cel mai bun prieten, care să-i asculte și să-i susțină?

Cu scopul de a promova importanța implicării taților în creșterea și educația copiilor, Moldova.org și-a propus să prezinte exemplele a 12 bărbați care sunt mereu „prezenți la datorie” – tați care pot deveni surse de inspirație și modele demne de urmat.

Astfel, în perioada 3 – 31 august 2021, de-a lungul bd. M. G. Bănulescu-Bodoni, pe gardul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, are loc expoziția „Tații”, în care vor fi prezentate fotografii realizate de Studio Igor Schimbător, Alex Iepuraș (Irlanda) și Aliona Kardaș (Germania).

Despre proiect

Timp de un an, redacția Moldova.org a pus în centrul atenției importanța implicării tatălui în creșterea și educarea copilului – a realizat recomandări video de la specialiști în psihologie, a identificat și documentat soluții aplicate în alte state și a realizat un documentar cu participarea a 12 familii originare din Republica Moldova.

Filmul documentar a fost realizat în plină pandemie, iar pentru protecția protagoniștilor, pe post de operatori au fost chiar mamele. Acestea au fost instruite cum să filmeze cât mai bine cu telefoanele mobile și să capteze cele mai interesante momente din viața de familie, să ne arate cum tații își petrec timpul alături de copiii lor. Filmările au durat o lună și jumătate și ne-au arătat cum tații pierd în șah și merg să facă ceai, i-am văzut cum schimbă scutecele, învață să citească și să scrie, trec prin simptomele COVID-19, merg la cumpărături și împodobesc bradul de Crăciun.

Documentarul „TATA” arată viața neretușată a 12 familii din Dănceni, Chișinău, Cîrnățeni, Orhei, Criuleni, Telenești, Fundurii Vechi și chiar din orașul Delmenhorst din Germania sau Dublin, Irlanda. Protagoniștii documentarului sunt și subiecții expoziției de fotografie în aer liber, care va avea loc în perioada 3 – 31 august 2021, de-a lungul bd. M. G. Bănulescu-Bodoni, pe gardul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Acest proiect este realizat de Moldova.org cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene, din resursele financiare acordate de Fundația OAK. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Fundației OAK.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.