10:19:31 29.03.2024
Stiri

Ucraina a introdus autoizolarea obligatorie pentru cetățenii Republicii Moldova sosiți din Federația Rusă și India după 5 august 2021: Regulile de intrare în statul vecin pentru ceilalți moldoveni

Actualitate 05.08.2021 13:29 Vizualizări3859 Autor: Ziarul National
Ucraina a introdus autoizolarea obligatorie pentru cetățenii Republicii Moldova sosiți din Federația Rusă și India după 5 august 2021: Regulile de intrare în statul vecin pentru ceilalți moldoveni


Cetățenii Republicii Moldova sosiți din Federația Rusă și India după data de 5 august curent, care s-au aflat pe teritoriul acestor state mai mult de 7 zile în ultimele 14 zile, vor fi impuși la intrare în Ucraina să se autoizoleze pe teritoriul ucrainean pe o durată de două săptămâni.

Potrivit unei decizii a Guvernului de la Kiev, persoanele menționate urmează să instaleze și să activeze în telefonul lor mobil aplicația serviciului electronic ucrainean „Acasă”. În cazul imposibilități sau refuzului instalării acestei aplicații, persoana în cauză nu va fi admisă să intre în Ucraina.

Ceilalți cetățeni ai R. Moldova pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, dacă prezintă obligatoriu la punctul de trecere a frontierei polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și unul din următoarele documente:

- rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat cu cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Ucrainei sau

- rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Ucrainei sau

- certificatul medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.

Documentele menționate urmează a fi emise sau traduse în limba engleză. Aceste documente nu sunt necesare pentru copiii cu vârsta până la 12 ani, ei urmând să dispună doar de polița de asigurare medicală.

În absența poliței de asigurare și/sau a unui document din cele enumerate, trecerea frontierei de stat a Ucrainei, pentru intrare sau tranzit, va fi refuzată de către autoritățile ucrainene.

Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina.

Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.

Categoriile de persoane exceptate de la necesitatea încheierii/deținerii unei polițe de asigurare COVID-19, precum și a documentelor sus enumerate, la intrarea în Ucraina:

- apatrizii cu drept de ședere permanentă în Ucraina;

- refugiații sau persoanele care au nevoie de protecție internațională;

- personalul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale altor state, reprezentanțelor organizațiilor internaționale, acreditate în Ucraina, precum și membrii de familie ai acestora;

- șoferii și membrii echipajelor vehiculelor de marfă, autobuzelor angajate în transportul regulat, ocazional și pendular, membrii echipajelor navelor aeriene, maritime și fluviale, membrii echipajelor de tren și locomotive;

- militarii forțelor armate ale statelor membre NATO și ai statelor care participă la programul „Parteneriatul pentru Pace”, care participă la activitățile de pregătire a unităților forțelor armate ale Ucrainei.

Agenția Națională de Transport Auto de la Chișinău precizează că șoferii și membrii echipajelor vehiculelor de marfă, autobuzelor angajate în transportul regulat, ocazional și pendular, membrii echipajelor navelor aeriene, maritime și fluviale, membrii echipajelor de tren și locomotive, sunt exceptați de la autoizolare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md