fbpx

Nicolai Ceaus, plasat în arest la domiciliu de justiția ucraineană

Curtea Supremă Anticorupție din Ucraina a dispus miercuri, 4 august, plasarea în arest la domiciliu a fostului judecător ucrainean Nicolai Ceaus, vestit pentru mita de 150 de mii de dolari pe care ar fi ascuns-o în borcane și ar fi îngropat-o în grădină, răpit la Chișinău, la data de 3 aprilie curent, de un grup înarmat de persoane. Acum, fostul magistrat va purta o brățară electronică, transmite Ziarul de Gardă cu referire la presa ucraineană. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avocatul ex-judecătorului, Rostislav Kravets, a spus că nu poate spune unde ar fi clientul său în arest la domiciliu, deoarece Chaus se află sub protecția SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei).

Avocatul intenționează să atace cu recurs hotărârea judecătorească în privința lui Ceaus.

„În opinia mea, provocarea mitei este evidentă în acest caz. În materialele pe care am reușit să le cunoaștem, nu există niciun moment de transfer al banilor și ascunderea lor în bănci și îngroparea lor arată ilogică”, menționează avocatul.

La 31 iulie curent, reprezentanții Serviciului de Securitate al Ucrainei susțineau că fostul judecător Nicolai Ceaus primește asistența medicală necesară, după ce o perioadă îndelungată a fost lipsit de libertate.

La 30 iulie, Nicolai Ceaus a fost găsit. Atunci, el a spus poliției că a fost răpit.

Citește și: Nicolai Ceaus ar fi fost găsit în regiunea Vinița din Ucraina

Articole asemănătoare

Back to top button