fbpx

Sandu, despre Stoianoglo: „Nu am văzut rezultate, dar lucruri care nu trebuiau să se întâmple”. Activitatea procurorului general ar putea fi evaluată

Activitatea procurorului general ar putea fi evaluată, în contextul unor eventuale modificări de legislație. Cel puțin asta susține șefa statului, Maia Sandu. Într-un interviu pentru Jurnal TV, președinta a subliniat, cu referire la actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo, că nu a văzut rezultate, ci din contră „lucruri care nu trebuiau să se întâmple”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul procurorului general nu am văzut rezultate. Am văzut lucruri care nu trebuiau să se întâmple, inclusiv fuga unuia dintre hoți, de curând. Mă refer la Veaceslav Platon. Rămâne pe conștiința lui și pe conștiința procurorilor care se ocupau de dosarele în care este implicat Platon. Cel puțin pe dosarul Landromatului este clar că procurorul general nu și-a făcut treaba…”, a spus Sandu.

Maia Sandu a afirmat că acțiunile privind eventualele modificări legislative vor veni din partea juriștilor PAS.

„Din câte știu, partidul va veni cu un proiect de lege ca să modifice Legea cu privire la Procuratură și să includă acolo evaluarea activității procurorului general. Nu e posibil ca să așteptăm șapte ani și doar după asta să corectăm lucrurile în contextul în care Procuratura nu funcționează așa cum ar trebui”, a mai adăugat șefa statului.

Anterior, Stoianoglo s-a atătat sigur că după o întrevedere cu președinta Maia Sandu, șefa statului și va schimba opinia privind rezultatele activității Procuraturii Generale din ultima perioadă.

Articole asemănătoare

Back to top button