Abia au venit în Parlament și deja pleacă. Cine îi vor înlocui pe cei 4 deputați PAS care trec la Guvern

Abia au reușit să ajungă în Parlament și deja pleacă. Este vorba despre prim-ministra desemnată de Maia Sandu, Natalia Gavriliță, și alți trei parlamentari din fracțiunea PAS, înaintați de ultima în calitate de miniștri în componența noului Guvern, ce urmează a fi votat în cadrul ședinței de vineri a Legislativului.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, Natalia Gavrilița, numărul 2 pe lista deputaților fracțiunii PAS, pleacă din Parlament pentru a prelua șefia Guvernului. Aceasta va fi urmată de către deputatul Andrei Spînu, înaintat, ieri, pentru funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și cea de viceprim-ministru.

De asemenea, va renunța la mandatul de deputat și Sergiu Litvinenco, pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției.

Al patrulea deputat PAS care pleacă din Legislativ este Dumitru Budianschi, cel care a fost înaintat la șefia Ministerului Finanțelor.

În loc celor patru aleși ai poporului ar urma să vină alți 4 candidați de pe lista PAS de supleanți la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, după cum urmează:

- Viorel Barda, jurist, mun. Chișinău;

- Ana Calinici, juristă, or. Ialoveni;

- Evghenia Cojocari, profesoară în Satul Nou, rn. Cimișlia;

- Boris Popa, jurist, rn. Șoldănești.


Curtea Constituțională a decis, la 23 iulie, validarea mandatelor de deputați ai noului Legislativ, format în urma alegerilor parlamentare anticipate, care s-au desfășurat pe 11 iulie 2021. Astfel, noul Parlament este format din 63 de deputați din partea PAS, 32 din partea BECS și 6 aleși din cadrul Partidului Politic Șor. Cine sunt aceștia vedeți mai jos.

La 30 iulie, Natala Gavriliță a fost oficial desemnată la funcția de premier.

La 3 august, Natalia Gavrilița a depus la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern-a-prezentat-garnitura-de-ministri.html. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului cabinet.

Astfel, noul Executiv va avea 13 ministere în loc de 9 și doi viceprim-miniștri specializați.-de-9-si-doi-vicepri-ministri-specializati-cine-sunt-persoanele-desemnate.html


Pub