A pus pe stop lucrările, care trebuiau finalizate în 2016: Un sector de 17,6 km, care traversează Vatra și Strășeni, încă se repară

Lucrările de reabilitare a unui sector de 17,6 km a drumului național R1 Chișinău - Ungheni - Sculeni, care traversează localitățile Vatra și Strășeni, sunt gata în proporție de circa 85%. Precizările au fost făcute în cadrul unei ședințe cu Administrația Națională a Drumurilor cu antreprenorul Evrascon JSC.

Foto: colaj

ASD și-a exprimat anterior îngrijorarea privind stagnarea lucrărilor de reabilitare, care trebuiau să fie finalizate încă în anul 2016 și a solicitat explicații și clarificări de la Antreprenor.

Antreprenorul a asigurat că va primi suport financiar de la oficiul central al companiei  din Azerbaidjan în luna august a anului curent, pentru depășirea situației create.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a stratului de fundație, așternere a stratului de asfalt, construcție a sistemului de drenaj și a trotuarelor.

Proiectul de reabilitare a sectorului drumului R1, are o valoare de peste 23 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut din fondurile Băncii Europene de Investiții.



Pub