Procuratura Generală, despre decizia Curții de Apel privind situația de la CC: „Deocamdată nu cunoaștem la ce încălcări s-au referit magistrații”

Procuratura Generală, deocamdată, nu cunoaște care sunt încălcările la care s-au referit magistrații de la Curtea de Apel privind situația de la Curtea Constituțională. Purtătoarea de cuvânt a PG Maria Vieru a declarat pentru UNIMEDIA că decizia instanței de apel nu este redactată, iar procurorii vor lua act de prescripțiile formulate după ce va fi redactată și se va conforma.

Foto: Unimedia

„Curtea de Apel Chișinău a decis anularea încheierii judecătoriei Chișinău sediul Ciocana și a obligat procurorul să lichideze încălcările de lege. Care sunt aceste încălcări, deocamdată nu cunoaștem, deoarece decizia instanței de apel nu este redactată. În momentul în care Curtea de Apel Chișinău își va redacta integral soluția, procurorul va lua act de prescripțiile formulate și, având în vedere caracterul irevocabil al acesteia, se va conforma”, a spus Vieru.

Curtea de Apel Chișinău a obligat Procuratura Generală să investigheze pretinsele fapte de uzurpare de către fostul procuror, Boris Lupașcu, a calității de judecător al Curții Constituționale, în complicitate cu alte persoane. Anunțul a fost făcut astăzi de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

56 de deputați au votat pentru numirea lui Boris Lupașco în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Propunerea a venit din partea fracțiunii PSRM, după ce a fost modificată hotărârea prin care a fost numită Domnica Manole magistrat la CC.

Ulterior, Boris Lupașcu a renunțat la mandat. O solicitare în acest sens a fost expediată în adresa Legislativului.

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale hotărârile adoptate în Parlament prin care a fost modificată componența Înaltei Curți.


Pub