Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile din Sănătate anunță numărul…

Autoritățile din Sănătate anunță numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, în ultimele 24 de ore

9 035 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 6 391 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 2 644 de persoane au fost imunizate cu a doua doză, anunță luni Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Potrivit autorităților din Sănătate, până acum în R. Moldova au fost administrate 1 070 385 de doze de vaccin anti-COVID. 513 094 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de ser.

Foto: msmps.gov.md

Pe 11 mai, în R. Moldova a început etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Procesul de imunizare se desfășoară în cadrul centrelor de vaccinare din țară, dar și prin organizarea echipelor mobile care se vor deplasa la persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie, curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.