19:27:05 20.04.2024
Stiri

Începe marea „CURĂȚENIE” în instituțiile statului. DEMNITARII aflați pe lista neagră a noii guvernări, care nu au nicio scăpare: „Dacă va fi necesar, vom schimba legea. Avem nevoie de oameni INTEGRI, care nu sunt legați de SCHEME”

Actualitate 04.08.2021 09:34 Vizualizări6131 Autor: Ziarul National
Începe marea „CURĂȚENIE” în instituțiile statului. DEMNITARII aflați pe lista neagră a noii guvernări, care nu au nicio scăpare: „Dacă va fi necesar, vom schimba legea. Avem nevoie de oameni INTEGRI, care nu sunt legați de SCHEME” Facebook


Mai mulți demnitari de stat, inclusiv secretari de stat, dar și șefii anumitor agenții subordonate Guvernului urmează să fie revocați din funcție. Unii dintre funcționarii care ar urma să fie demiși și-au luat vacanță, însă nu au nicio șansă să rămână în funcții, a anunțat premierul desemnat, Natalia Gavrilița.

„Una dintre prioritățile noului Guvern este curățarea instituțiilor statului. Eu cred că lucrurile stau la suprafață. Deci, în primul rând, vom începe cu schimbarea demnitarilor numiți politic, care se numesc și se demit în baza încrederii, cum ar fi secretarii de stat, șefii anumitor agenții subordonate Guvernului. În cazul altor instituții vom face o evaluare, iar dacă va fi necesar, vom schimba legea, dar vom merge pe o altă abordare. Noi trebuie să avem în funcții publice, în serviciul cetățenilor oameni integri și profesioniști, nu cei care sunt legați de anumite interese obscure sau corupte, sau de anumite scheme”, a explicat premierul desemnat, într-un interviu pentru Europa Liberă.

CITIȚI și OFICIAL // Cabinetul Gavriliță cu 15 miniștri și vicepremieri: Premierul desemnat a prezentat componența viitorului Guvern

Potrivit Nataliei Gavrilița, unii demnitari deja pleacă din funcții.

„Cei care sunt corupți… vedeți că deja își dau seama și pleacă prin vacanțe și sunt și oameni care deja pleacă din funcții de conducere. Ei știu cine sunt și trebuie să plece cât mai repede”, a adăugat ea.

Citește și: PE SCURT // Ce reprezintă fiecare membru propus în Guvernul Gavrilița

Viitorul prim-ministru a avut și un mesaj pentru deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”, care au anunțat că vor vota pentru Guvernul său.

„Cetățenii trebuie să știe foarte clar - noi avem o majoritate confortabilă în Parlament și nu avem nevoie de votul niciunui partid pentru ca să putem adopta legi. Noi putem guverna doar cu voturile Partidului Acțiune și Solidaritate. Socialiștii, pe de altă parte, nu aveau majoritatea fără voturile fracțiunii Șor. Asta înseamnă că, pentru a obține voturile fracțiunii Șor, făceau anumite înțelegeri. Noi votăm, noi nu facem înțelegeri, ei aleg să voteze cu noi, pentru că este probabil o strategie de încercare de a arăta că noi cumva suntem aliniați... Nu suntem aliniați absolut deloc! Unicul lor scop este, probabil, să compromită încrederea sau să știrbească încrederea cetățeanului în PAS. Nu avem nevoie de voturile lor, de aceea nu este vorba de nicio alianță sau înțelegere”, a conchis Natalia Gavrilița.

Premierul desemnat, împreună cu echipa sa, va cere votul Parlamentului vineri, când urmează să fie organizată o ședință extraordinară a Legislativului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md