15:58:57 29.03.2024
Stiri

Un fost director al ANRE care s-a angajat ulterior la „Chișinău-Gaz” urmează a fi DEMIS: ANI a stabilit că nu trebuia să se grăbeaacă

Actualitate 04.08.2021 11:07 Vizualizări2016 Autor: Ziarul National
Un fost director al ANRE care s-a angajat ulterior la „Chișinău-Gaz” urmează a fi DEMIS: ANI a stabilit că nu trebuia să se grăbeaacă


Fostul director al Consiliului de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglemetare Energetică (ANRE), Ghenadie Pârțu, urmează să fie demis de la SRL „Chișinău-Gaz”, pentru că nu a așteptat cel puțin un an înainte de a deveni angajatul acestei firme.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că Pârțu a încălcat regimul juridic al restricțiilor și limitărilor.

Ghenadie Pârțu fost desemnat în funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE în anul 2013, deținând funcția repectivă pe o perioadă de 5 ani. În timpul acticității sale, directorul ANRE a emis mai multe decizii legate și de domeniul gazelor naturale.

Ulterior, după numai două luni de la încetarea mandatului în cadrul ANRE, acesta s-a angajat într-o altă instituție din același domeniu de activitate - în calitate de consultant al directorului SRL „Chișinău -Gaz”.

Legislația națională, inclusiv în Regulamentul de organizare și funcționare al ANRE, interzice angajarea în decurs de un an de zile după încetarea mandatului de director al Consiliului de Administrație la întreprinderi energetice a căror activitate este reglementată de ANRE.

Ghenadie Pârțu i-a spus inspectorului dre integritate că a respectat toate normele legale, însă actele l-au contrazis și actul emis de ANI a rămas definitiv.

Astfel, Ghenadie Pârțu urmează a fi demis de la „Chișinău-Gaz”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md