Cum să răcorim aerul din birouri. Recomandări de la specialiști

04 Aug. 2021, 14:08
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
04 Aug. 2021, 14:08 // Actual //  MD Bani

Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea celui de al doisprezecelea spot informativ, care vine și cu un pliant ce conține informații privind menținerea aerului rece în birou.

Uneori, tot ce trebuie pentru performanță și voie bună în oficiu este o gură de aer proaspăt. Mai ales vara, când biroul este aerisit și răcit suficient, colegii se pot concentra mai bine și se îmbolnăvesc mai rar. Dacă doriți să aveți cheltuieli mai mici dar nu vă permiteți schimbări radicale, Agenția pentru Eficiență Energetică vine cu sfaturi:

  • Deschideți periodic ferestrele. Ventilarea regulată sporește productivitatea și previne durerile de cap;
  • Obișnuiți-vă să aerisiți încăperea de dimineață – deschideți larg toate geamurile ca să răciți pereții biroului cu brizele de aer matinal;
  • Folosiți jaluzele sau obloane. Astfel veți economisi energia prin utilizarea rațională a ventilatorului sau aparatelor de aer condiționat;
  • Înverziți biroul. Plantele cresc umiditatea, filtrează poluanții și transformă dioxidul de carbon în oxigen;
  • Utilizați eficient aparatele de aer condiționat. Nu le setați la performanțe maxime. Încercați să păstrați aceeași temperatură în tot oficiul. Diferențele de temperatură din hol sau toaletă pot duce la probleme circulatorii sau răceală.

Puteți accesa spotul pe link-ul de mai jos:

 

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău