China restricţionează deplasările în străinătate pentru cetăţenii săi, anulează zborurile și călătoriile cu trenul

MCZoPTQ0MCZoYXNoPWExNjBhNDczNTdlNmI1MTRlOTE1ZjE2ODFmZWZkYWI1.thumb

Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi. Decizia a fost luată după ce China se confruntă din nou cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 provocate de varianta Delta. De asemenea, autoritățile au anunțat că anulează zborurile interne și suspendă mai multe linii feroviare.

Pentru a evita contaminări suplimentare, China „va sista eliberarea de paşapoarte şi a altor documente” necesare pentru deplasarea în străinătate, a declarat unul dintre responsabilii biroului de imigrări, Liu Haitao, subliniind totodată că aceasta este o măsură temporară, transmite Digi24.

Măsură se aplică exclusiv cetăţenilor chinezi, „cu excepţia unor motive de maximă urgenţă” ce nu suportă amânare, a precizat el.

Oficialii chinezi au anunțat, miercuri, că vor restricționa și rutele de transport intern. Fiecare provincie a sfătuit locuitorii să nu plece la drum, deoarece zborurile sunt anulate, iar Beijingul a suspendat zeci de linii feroviare.

De asemenea, zonele rezidențiale din jurul Beijingului, unde trăiesc câte 10 000 de persoane, au fost închise pentru testarea în masă. Autoritățile au început, de asemenea, să-i testeze toți cei 11 milioane de locuitori din Wuhan.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente