Toyota va renunţa la cel mai mare sedan din gama actuală şi va lansa un nou SUV cu şapte locuri

În 2022, Toyota Motor va scoate din producţie cel mai mare sedan din gama actuală – Avalon. Modelul va pleca în istorie, nu va avea un succesor şi nici printr-un facelift nu va trece, deşi a cincea sa generaţie a fost introdusă relativ recent în 2018!

După cum a aflat Automotive News, biroul nord-american al mărcii a trimis luni o scrisoare de informare furnizorilor de componente, unde a confirmat încetarea producției lui Avalon după gama anului 2022 (conform calendarului local, perioada în cauză este cuprinsă între august 2021 şi august 2022).

“Introdus inițial drept un sedan flagship a Toyota în 1994, Avalon și-a construit o reputație pentru nivelurile ridicate de confort, inovație, calitate și siguranță pe care clienții le așteaptă de la un sedan de dimensiuni mari. Toyota va continua să sprijine nevoile de service și de piese ale clienților existenți”, se arată într-o scrisoare semnată de cei doi vicepreședinți Toyota pentru achiziții și dezvoltare.

Într-un comentariu adresat Automotive News, un purtător de cuvânt al companiei japoneze a confirmat aceste informații:

“Deși producția modelului Avalon va fi întreruptă după gama anului 2022, Toyota va rămâne dedicată segmentului de sedanuri și îi îndemnăm pe clienți să urmărească evoluțiile viitoare. Capacitatea de producție și de angajare a Toyota Motor Manufacturing Kentucky (unde este fabricat modelul) nu vor fi afectate”.

Amintim că Avalon este cel mai mare sedan Toyota. De la prima generație a fost construit pe o platformă cu tracțiune față. Modelul este puțin mai mare decât Camry (lungimea celui modern este de 4.980 mm), dar împarte platforma și unitățile de propulsie cu acesta.

În 2019 în Statele Unite s-a vândut în 27.767 de exemplare, în 2020 în 18.421, iar în prima jumătate a lui 2021 în 10.328 de unităţi (+37% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut). O cifră maximă a vânzărilor a fost atinsă în anul 2000 – 103.878 de automobile!


În acelaşi timp, la fel Automotive News scrie că Toyota pregăteşte un nou SUV despre care se spune că va fi “cel mai mare crossover din gamă”.

Noutatea s-ar numi Grand Highlander, va apărea în 2023 şi va ocupa nişa dintre Highlander-ul pe care îl cunoaştem şi Sequoia. Denumirea este oficială pentru că a fost brevetată în decembrie 2020.

Standard va veni cu trei rânduri de scaune şi va fi ceva mai lung decât Highlander. Gama de motoare o vor împărți.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/