fbpx

doc | A fost înregistrată prima inițiativă legislativă în noul Parlament. Cine a propus-o și ce vizează

Miercuri, 4 august, a fost înregisrată prima inițiativă legislativă în cadrul noului Parlament. Autoarea proiectului este deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de deputată, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. Până la finele zilei, proiectul va fi publicat pe pagina Parlamentului și orice persoană interesată va putea să-l consulte.

Potrivit Olesiei Stamate, proiectul vizează modificări privind modul de verificare a averilor de către Agenția Națională pentru Integritate (ANI).

„Este un proiect important la care am lucrat împreună cu colegii timp de mai multe luni. Vizează îmbunătățirea esențială a modului de verificare a averilor și intereselor de către ANI”, scrie deputata PAS.

Modificările au fost aduse pentru a întări activitatea ANI.

„Acest proiect prevede o serie de modificări care vor fortifica activitatea ANI, printre care – introducerea declarării bunurilor la valoarea reală, clarificarea rolului și competențelor inspectorilor de integritate, ai conducerii ANI și al Consiliului de Integritate, posibilitatea aplicării unui avertisment (în locul eliberării din funcție) însă doar atunci când este vorba de un conflict de interese minor, precum și alte modificări importante”, a conchis Stamate.

Foto: Olesea Stamate via Facebook

Amintim că săptămâna trecută au avut loc două ședințe ale Legislativului, iar la ultima a fost aleasă conducerea acestuia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button