fbpx

doc | Apartament, mașină și mii de euro, venituri de peste hotare: Averea Alei Nemerenco, candidată la funcția de ministră a Sănătății

Apartament, mașină și mii de euro de peste hotare. Este vorba despre averea Alei Nemerenco, candidata la funcția de ministră a Sănătății în garnitura Gavrilița. Potrivit declarației de avere și interese depuse în 2019, Nemerenco deține un apartament de 27 de metri pătrați, evaluat cu 48 de mii de lei. Totodată, aceasta are în proprietate un automobil Nissan Qashqai, valoare căruia ar fi de 282 de mii de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nemerenco a mai inclus în document  mai multe conturi la instituții bancare din Republica Moldova pe care deține 11 mii de euro, 9 mii de dolari și 6.700 de franci elvețieni.

În același timp, Ala Nemerenco a indicat și alte surse de venit:

  •  Indemnizația de consilier municipal – peste 1.100 de lei.
  • Pensia de la CNAS – circa 58 de mii de lei.
  • Consiliul Sănătății din Franța – peste 3.500 de euro.
  • GFA Consulting Group, Germania – peste 11.700 de euro.
  • Organizația Mondială a Sănătății – 5.500 de dolari
  • Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – circa 101 mii de lei.
  • USMF „Nicolae Testemițanu” – aproape 30 de mii de lei.Veniturile Alei Nemerenco, obținute în 2019, se ridică la jumătate de milion de lei. De menționat este faptul că soțul acesteia are câștiguri de circa 34 de mii de roni, pe parcursul aceluiași an.

Anterior, Nemerenco a activat în cadrul Oficiului de țară al Organizației Mondiale a Sănătății, a fost consultantă a Organizației Mondiale a Sănătății și a altor organizații internaționale în Balcani și Asia Centrală, și consilieră personală al ministrului Sănătății din România.

Potrivit anticorupție.md, în trecut a fost directoare a Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară. Ala Nemerenco a activat în calitate de conferențiar universitar al Școlii de Management și Sănătate Publică a USMF „Nicolae Testemițanu”, este doctor în medicină, are peste 50 de articole și lucrări științifice publicate în țară și peste hotare.

Este autoare și coautoare a 11 manuale, îndrumări metodice, ghiduri și protocoale. Ala Nemereco a elaborat ghidurile pe gripa aviară și situații pandemice pentru autoritățile locale, notează aceeași sursă.

Ala Nemerenco by ZUGO on Scribd

În 2015-2019, a fost consilieră municipală, președinta Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii”.

Ala Nemerenco a fost consiliera ministrului Sănătății al României, Vlad Voiculescu, pe vremea Guvernului Cioloș.

 

Articole asemănătoare

Back to top button