/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Peter Michalko a fost numit șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan: „Voi părăsi Chișinăul la sfârșitul acestei luni”

missing
04 august 2021, ora 21:27

Începând cu 1 septembrie, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, va activa în calitate de șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Despre aceasta a anunțat înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, Josep Borrell. 

„Este o mare onoare să fiu numit de Josep Borrell în calitate de nou șef al delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Voi părăsi Chișinăul la sfârșitul acestei luni după patru ani de muncă asupra relației UE-Moldova, pentru a-mi începe noul mandat la Baku și pentru a lucra intens pentru cooperarea UE-Azerbaidjan”, a scris Peter Michalko pe pagina sa de Facebook.

Peter Michalko își încheie mandatul de șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, iar în locul său a fost numit Janis Mazeiks. Într-un mesaj pe Twitter, acesta a scris că va face tot ce este posibil pentru a dezvolta relația dintre UE și R. Moldova, în timpul mandatului său.

Peter Michalko a fost numit șef al Delegației UE la Chișinău, în luna mai 2017, iar până atunci a fost ambasador al Slovaciei în Grecia.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram